Solvarme

Hvis du gerne vil høste noget af den gratis energi, der falder ned over dit hustag hver dag, behøver du kun at gøre en ting – Ring til Fly Larsen VVS.

Solvarmeanlæg er anlæg, der giver varmeenergi til brug i husholdningen. For det meste er der tale om opvarmning af vand til bad, vask, opvask osv. Solvarme kan installeres individuelt fra tag til tag.

Et solvarmeanlæg kan kobles til alle typer af varmeanlæg, uanset om man bruger el, gas, olie, pillefyr, brænde eller fjernvarme som energikilde.

Det ideelle solvarmeanlæg til private hjem er anlægget, der dækker hele sommerforbruget, og som forvarmer vandet resten af året. Et sådant anlæg vil typisk dække 60-70 % af den energi, som bruges til opvarmning af dit brugsvand.

I mindre omfang kan solenergi også bruges til rumopvarmning. Dette kræver et større anlæg, men man skal være opmærksom på, at ydelsen på et solvarmeanlæg er meget større om sommeren end om vinteren, og at de store mængder varme, som produceres om sommeren, skal kunne aftages. Denne varme kan f.eks. bruges til swimmingpool eller opvarmning af kælder, og er desuden meget velegnet i huse der har gulvvarme.