Varmepumper

Energieffektive

Varmepumper

Fly Larsen VVS er et VE-godkendt firma, som leverer og monterer din varmepumpe. Vi klarer både luft-til-luft, luft-til-vand og som jordvarme. 

Varmepumpe som, “luft-til-vand”, udnytter varmen i luften udenfor til at producere både varme og varmt vand til boligen. Det består af 2 dele en enhed ude og en inde. Udendørsenheden trækker luft ind, mens enheden indendørs oftest er bygget sammen med en varmtvandsbeholder. Anlæggene findes i forskellige størrelse afhængig af husets størrelse og antal beboere. 

Varmepumpe som jordvarme er mere pladskrævende. Udedelen er slanger som graves ned i jorden og varmen fra jorden overføres til varmepumpen med integreret varmtvandsbeholder indendørs.  

En varmepumpe er en energieffektiv måde at opvarme boliger på. Den udnytter varmen fra omgivelserne, f.eks. udeluften og  jorden og overfører den til boligen. Varmepumper er derfor et godt alternativ til traditionelle opvarmningsformer. I takt med at flere går over til grønne energikilder, vinder varmepumper frem som et bæredygtigt alternativ.  Varmepumper er et godt valgt til huse med kun gulvvarme.

Varmepumper

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe udnytter et fysisk princip, hvor et kølemiddel fordamper ved lav temperatur og fortættes ved høj temperatur. Centralt i varmepumpen er et lukket kredsløb med kølemiddel, der cirkulerer mellem en fordamper og en kompressor. 

Ved fordamperen hentes varmen fra de omgivende omgivelser som f.eks. udeluft eller jord. Herved køles kølemidlet ned, så det fordamper til damp. Dampen komprimeres, hvorved tryk og temperatur øges markant. Den varme damp ledes nu gennem en kondensator og afgiver varmen inde i huset til enten ventilationsluften eller til vand i et lukket kredsløb med radiatorer. 

Hele processen styres automatisk af varmepumpens indbyggede regulator, som sikrer den ønskede rumtemperatur eller temperatur på brugsvandet. Varmepumpen er konstrueret, så den hele tiden ”genbruger” energi ved at overføre lavtemperaturvarme og omdanne den til højtemperaturvarme. 

Effektiv og lydsvag opvarmning

aroTHERM kølemiddel split og uniTOWER

Nu er det ikke svært at blive overbevist: Der er kun fordele ved at anvende de naturlige energiressourcer til opvarmning via en varmepumpe. Varmepumper i splitmodeller med kølemiddel eller monoblok versioner giver den fleksible og optimale varmeløsning for nybyg og renovering, og du er garanteret en lav varmeregning, idet solens stråler leverer op til 75% af energien til varmepumpen – helt gratis. 

Indedelen kan være med integreret varmvandsbeholder  eller som en hydraulikstation med separat varmvandsbeholder. I fællesskab kan varmepumpen og indedelen levere en effektiv drift, selv når udetemperaturen er lav. 

Flere varmepumper er desuden er varmepumpen forberedt for Smart Grid, hvilket du kan drage fordel af ved variable elpriser. 

Varmepumpen kan placeres diskret ved husmuren og helt op til 25 meter fra boligen – også tæt på skel. Uanset hvor den placeres, er den ikke til gene for omgivelserne, da varmepumpen har et utroligt lavt lydniveau. Ved en afstand målt 3 meter fra varmepumpen vil lydniveauet være ned til 47 dB(A). 

I lydreduceret drift er den nærmest lydløs med værdier målt helt ned under 35 dB(A).

Grøn energi i et snuptag

Lavt lydniveau

Effektiv drift

SCOP op til 4,77

Frekvensstyret kompressor

Nem og hurtig installation

Energimærke A++ (A+++ til D)

Trykekspansionsbeholder

3, 5, 7, 10 og 12 kW

Integreret 190 liter varmtvandsbeholder

Mulighed for App styring via internetkommunikationsmodulet VR 920

Elpatron til back-up for varme og varmt vand

Vil du vide mere om varmepumper? 

Ring til Fly Larsen VVS på telefon 86 60 10 88 og hør mere om hvilken type varmepumpe der kan dække dit behov og få et uforpligtende tilbud på installationen. 

Du kan også udfylde vores kontaktformular her. 

14 fordele ved varmepumper

Grøn energi i et snuptag

Lavt lydniveau

Effektiv drift ned til -20° C

SCOP op til 4,77

Frekvensstyret kompressor

Energimærke A++ (A+++ til D)

Nem og hurtig installation

Trykekspansionsbeholder på 15 liter

3, 5, 7, 10 og 12 kW output ved A-7W35

Integreret 190 liter varmtvandsbeholder

Mulighed for App styring via internetkommunikationsmodulet VR 920

Påfyldt kølemiddel op til 15 meter mellem ude- og indedel – mulighed for op til 25 meter

6 kW elpatron til back-up for varme og varmt vand aroTHERM split 3, 5 og 7 kW

9 kW elpatron til back-up for varme og varmt vand aroTHERM split 10 og 12 kW

Højeste produktkvalitet med lang levetid (Produceret og udviklet af Vaillant i Europa)

Vil du vide mere om varmepumper? 

Ring til Fly Larsen VVS på telefon 86 60 10 88 og hør mere om hvilken type varmepumpe der kan dække dit behov og få et uforpligtende tilbud på installationen. 

Du kan også udfylde vores kontaktformular her. 

Ansøg om tilskud

Tilskud til en varmepumpe?

Du kan få tilskud til udskiftning af oliefyr, naturgasfyr og biobrændsels kedler. Tilskuddet søges på www.sparenergi.dk/tilskud, der gives tilskud efter først til mølle-princippet. Når  puljen er tom, kan der først søges igen når en ny pulje åbner. 

Det er dit hus størrelse, som bestemmer størrelsen af tilskuddet se nedenstående. 

Tilskuddet kan opnås, hvis varmepumpen: 

Varmepumpefordel

Tilskud, fradrag og reduktion

Du kan dog ikke få tilskud til varmepumpen, hvis der er fjernvarme i dit område eller truffet beslutning om at udlægge området til fjernvarme. 

Det er vigtigt, at du har fået et tilsagn om tilskud, inden du bestiller varmepumpen. Er varmepumpen bestilt eller installeret, kan du ikke få tilskud. Håndværkerfradrag til luft til vand-varmepumper 

Reduktion af elafgiften: 

Med en luft til vand-varmepumpe til opvarmning af din helårsbolig eller dit sommerhus, kan du få reduktion i elafgiften for den del af dit elforbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år.  

Varmepumper

Fordele ved varmepumper

Udover at varmepumper er energivenlige og kan give store besparelser på varmeregningen i forhold til fossile brændsler som olie og gas, er der en række andre fordele, der gør dem til et attraktivt valg. Varmepumper udleder ikke CO2 og udnytter i stedet vedvarende energi fra omgivelserne i form af varmeenergi. Det gør dem til en bæredygtig og miljøvenlig løsning. 

Miljøvenlig opvarmning uden udledning af CO2

Udnytter vedvarende energi fra omgivelserne

Kræver mindre vedligeholdelse end f.eks. et oliefyr

Er automatiske og nemme at regulere efter behov

Øget komfort med behagelig og jævn varme

Fremtidssikret ift. stigende energipriser

Er du på udkig efter en grønnere opvarmningsløsning til dit hjem? Som autoriseret VVS-installatør har vi den nødvendige ekspertise til at finde den varmepumpeløsning, der passer bedst til netop dit hus og dit budget. Vi tager os gerne tid til at kigge nærmere på din ejendom og komme med en individuel vurdering af, hvilken type varmepumpe der vil være mest økonomisk over livscyklussen. 

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag

Så hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder for en grønnere opvarmning, er du velkommen til at kontakte os. Vi vil være glade for at diskutere de forskellige løsninger og svare på eventuelle spørgsmål.